Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Masterclass Marcel de Leeuw

Masterclass Marcel de Leeuw

SAVE THE DATE | Op woensdag 31 maart begint om 9 uur de masterclass van Marcel de Leeuw. (Deze is ook live op te volgen op onze Facebook pagina)

Vanuit de keuken van het Horeca Vakcollege in Oostzaan nemen wij jou mee in de wereld van langoustines. Tijdens de livestream deelt hij zijn kennis en gaat hij 3 gerechten laten zien op basis van langoustines en CHEF fonds.

Marcel staat al jaren de keuken. Hij heeft gewerkt op verschillende niveaus en verschillende aspecten in de horeca, van kleine restaurant met Michelin sterren tot het aansturen van grote teams.

Hij was voormalig sous chef van het michelinsterrren restaurant Prinses Juliana. Op zijn 27ste is hij chef geworden van het toen bekende restaurant de Kersentuin in Amsterdam.

Op zijn 32ste heeft hij de 126ste titel SVH meesterkok gekregen. Toen werken hij als chef de cuisine bij het restaurant de Kersentuin. Zijn laatste actieve rol in de horeca was als Executive Chef bij het DoubleTree by Hilton met ruim 40 chefs in 7 verschillende F&B outlets.

Daarna is hij 5 jaar voorzitter geweest van De Sterklas en inmiddels is hij 4 jaar bestuurslid van Bocuse D’or Nederland. Dit is een gastronomische wedstrijd op het allerhoogste niveau ter wereld. Toen kwam er voor Marcel een nieuwe uitdaging op zijn pad; CHEF2CHEF Manager bij Nestle Professional.

De missie van Nestlé Professional is om chefs in de keuken te helpen met oplossingen die aansluiten bij hun behoeften. Om de beste kwaliteit te waarborgen is het belangrijk dat dit oplossingen zijn met de hoogste culinaire standaard. “Ik wil kijken naar de toepasbaarheid van de producten en meer inzicht geven in wat voor mogelijkheden de producten bieden. Hiervoor zal ik in gesprek gaan met chefs om te kijken waar in de keuken behoefte aan is.”, aldus Marcel.

Marcel heeft ook veel mee gedaan aan kookwedstrijden. Van de 30 wedstrijden heeft hij er 25 gewonnen.

De leerlingen van het Horeca Vakcollege mogen deze gave masterclass en nog vele andere bijwonen! Wil jij dit nou ook? Schrijf je dan snel in bij één van onze opleidingen en zorg dat jij er de volgende keer ook bij bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *