Ga naar de inhoud

SVH Zelfstandig werkend kok

IETS VOOR JOU?

De naam zegt eigenlijk alles al: zelfstandig werkend kok. Als je aan deze opleiding wil deelnemen beheers je de kennis en de technieken die aan bod komen in de opleiding SVH Kok.

Als zelfstandig werkend kok heb je naast de uitvoerende werkzaamheden als kok, ook te bepalen wat er op de menukaart komt te staan.

Natuurlijk is dit in overleg met je collega’s.

Je hebt al wat ervaring, dus help je nieuw personeel of leerlingen met hun werkzaamheden juist uit te voeren.

Inhoud opleiding

Via deze opleiding word je in 24 lesdagen (les 25 is examendag) voorbereid op het examen SVH Zelfstandig werkend kok.

Het doel van onze opleiding is om naast de uitvoerende werkzaamheden als kok, je aan te leren op welke manier je:

  • Menu’s bedenkt, samenstelt en de bijbehorende kostprijsberekening
  • Hoe je nieuw personeel of leerlingen helpt en aanstuurt om hun werkzaamheden juist uit te voeren.
  • Je plant zelf hoe en wanneer je de werkzaamheden uitvoert.
  • Je begeleidt en bewaakt de rol van hulpkrachten.

In de praktijk

Ook de opleiding tot SVH Zelfstandig werkend kok staat in het teken van praktijk!
Over het algemeen zijn koks doeners en willen niet te vaak en te veel in de schoolbanken zitten. Daarom vinden wij het belangrijk dat de opleiding vooral op de praktijk wordt gericht, maar ook volledig en uitgebreid is.

Er zijn twee soorten lessen; om de week wordt er een praktijkles Black Box koken gegeven en de andere week is er een theorieles, waarbij de lesstof wordt doorgenomen en het mogelijk is om vragen te stellen aan de docent. 

M&GAsset 14

25 lessen

M&GAsset 15

kleine klassen max. 12 personen

M&GAsset 18

erkend SVH diploma

M&GAsset 13

4347,- ex. btw. ALL IN

Begeleiding

De lessen worden gegeven door verschillende chefs, die allemaal hun eigen specialisme hebben. Dit zorgt ervoor dat de lessen afwisselend zijn en zo kan je van elke chef weer wat anders leren!

Daarnaast is er een mentor, waarbij je altijd terecht kunt als je vragen hebt of als er bepaalde zaken niet duidelijk zijn.

Op pad!

Hoe leer je? Door te doen en te beleven! We gaan op pad. Denk hierbij aan: een bezoek aan een vleesfabriek, om het volledige proces te volgen; van de inkoop, de slacht, de verwerking, de verpakking en het transport van het vlees;

Een wijnproeverij bij een wijnleverancier, om te leren proeven en bewust te worden van een goede wijn
en spijs harmonie.

Een bezoek aan een distilleerderij om te leren over het stookproces. Na het bezoek zal er een aansluitende Black Box praktijkles worden gegeven.

DUUR VAN DE OPLEIDING

De opleiding SVH Zelfstandig werkend kok bestaat uit totaal 25 lesdagen.

​Lestijden
De lessen beginnen om 9.00 uur en eindigen om 17.00 uur. De theorie lesdagen zijn altijd in de ochtend

INVESTERING

De investering bedraagt 4347,- ex. btw. Dit is inclusief toegang tot de online leeromgeving en het SVH examen.

LESDATA

Oostzaan:
– Start medio oktober

Oosterwolde:
– Start woensdag 1 oktober

Terschelling:
– Start maandag 4 november 

We starten met minimaal 6 deelnemers.

EXAMEN

Het examen bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte (Black Box koken)

 

SVH logo