Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Masterclass Alain Alders

Masterclass Alain Alders

**MASTERCLASS**

SAVE THE DATE | Woensdag 7 maart start om 9 uur de masterclass van Alain Alders. Alain is de trotst eigenaar van één Michelin ster. (De masterclass is live op te volgen op onze Facebook pagina)

Vanuit de keuken van het Horeca Vakcollege in Oostzaan nemen wij jou mee in de wereld van de vegetarische mogelijkheden.

Alain, geboren Amsterdammer (1968), staat al meer dan 16 jaar aan de top van de Nederlandse gastronomie . In 2005 behaalde hij een Michelin ster en sinds 2006 is hij SVH meester-kok. De eerste kennismaking van Alain met de Horeca was het visrestaurant van zijn Oom in Amsterdam. De jonge Alain stond hierna voor de keuze om kok of bakker te worden. Hij besloot kok te worden en zei tegen zijn ouders: “Als ik dan kok word, dan wil ik tenminste een goede zijn”, hij heeft zijn woord tot op de dag van vandaag gehouden.

Alders trainde bij o.a. Dikker & Amp; Thijs in Amsterdam en het Amstel Hotel in Amsterdam. In 1989 was Alain als marinier zijn dienstplicht aan het vervullen en kwam terug in de horeca als aan komend Chef de Partie bij Hotel Corona in Den Haag. Hierna volgde de Hoefslag in Bosch en Duin om vervolgens als Sous chef in de Kersentuin in Amsterdam aan de slag te gaan. Dit was een van de belangrijke fase van zijn carrière. Alain was gefascineerd door discipline en consistentie, een troef in zijn roeping. Zijn down-to-earth en welwillendheid toonde de Patron zijn werknemers dag in, dag uit. Dit waren de ideale voorwaarden voor het accepteerden van de positie Chef-kok op het Landgoed Duin & Amp; Kruidberg te Santpoort. Dit bedrijf transformeerde hij van een vakantie oord naar een luxe 5 sterren hotel, van banquets tot een brasserie van 100 couvert én een luxe restaurant mèt een Michelin ster.

Alain is tevens actief als gast Chef, keynote spreker en consultant voor gastronomische concepten en voedselproducenten wereldwijd. Bij Nestle op het gebied van soepen en sauzen, bij Vezet voor de ontwikkeling van nieuwe maaltijd salades en voor Vanilla Venture op het gebied van de toepasbaarheid van Sosa producten in de keuken en de patisserie. Sinds oktober 2020 heeft dit zijn volledige focus.

Op de Malediven was Alain actief als gast Chef op Velaa Private Island, een van de meest luxe resorts op de Malediven, zo ook op Sint-Maarten, Australië, Italië, Duitsland, de Holland Amerika lijn. Uiteindelijk is het deze diversiteit die de top Chef zo boeit. Of het nu gaat om een gastronomisch restaurant, brasserie of evenement, een voedselproducent of een hotelbedrijf er zijn geen beperkingen voor Alain Alders. Belangrijk is de dialoog op ooghoogte en een spannend project.

Alle leerlingen van het Horeca Vakcollege mogen deze en alle ander toffe masterclasses bijwonen! Wil jij dit ook? Schrijf je dan nu in bij één van onze opleidingen zodat jij er de volgende keer bij bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *