Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Leerling in beeld Mats Dekker

Leerling in beeld Mats Dekker

Ik ben Mats Dekker en ik ben 32 jaar. Samen met mijn zus Marit Dekker zijn wij eigenaar van ‘Vis aan Zee’ in Egmond. Vis aan zee is een echt familiebedrijf, wij zijn de 3e generatie. 

Zelf heb ik geen horecaopleiding gedaan. Ik ben altijd projectleider geweest bij BAM, maar heb toch besloten om te gaan werken in ons familiebedrijf. Dit is echt de beste keuze uit mijn leven geweest.

Op zoek naar een passende opleiding vond ik het horeca vakcollege. Ik heb het vak geleerd van onze ouders en grootouders maar wat je dan niet leert is de basis van het koken. Ik was dus op zoek naar een manier om mijn vakkennis te vergroten.

Nadat ik in gesprek was geraakt met onze leverancier VHC Jongens ben ik terecht gekomen bij het Horeca Vakcollege.

Ik vind het horeca vakcollege een ontzettende goede organisatie. De theorie die je namelijk krijgt tijdens de opleiding pas je direct toe in de professionele keuken van het Horeca Vakcollege.

Als ik naar de toekomst kijk wil ik onze gerechten naar een hoger niveau te tillen. Hier wil ik de kennis voor gebruiken die ik nu bij het horeca vakcollege op doe. Onze motto bij ‘Vis aan Zee’ is dan ook: ‘De beste vis op het droge.’

Het leukst aan het Vakcollege vind ik dat je met veel verschillende producten en apparatuur werkt. Hierdoor vergroot je in een vrij korte tijd je vakkennis. Dit vak kun je nu eenmaal niet alleen leren door boeken te lezen.

Ik heb nu geen specifiek gerecht wat ik graag maak maar ik ben wel fan van het roken van producten. De smaken en geuren die je dan toevoegt vind ik echt te gek. Hier wil ik uiteindelijk ook meer mee gaan doen in ons restaurant.

Nog een groot voordeel van het horeca vakcollege vind ik de diversiteit die ze bieden aan mogelijkheden in de keuken en ook dat de opleiding op locatie wordt gegeven.

Om af te sluiten heb ik dan ook een toepasselijk motto: Doe je best om iedere dag plezier te hebben in wat je doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *