Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Leerling in beeld Ishai Boonstra

Leerling in beeld Ishai Boonstra

Hoi! Mijn naam is Ishai Boonstra (23) en ik kom uit de Beemster. Ik ben opgegroeid in de Middenbeemster en ik woon nu in de Zuidoostbeemster.

Een groot deel van mijn leven ben ik bezig geweest met basketbal. Ik ben begonnen toen ik 6 jaar was en heb op mijn 16e eredivisie gespeeld. Uiteindelijk besloot ik om hiermee te stoppen en een andere weg in te slaan.

Ik begon op het VMBO het Triade in Edam. Hier heb ik ook mijn diploma voor gehaald. Vervolgens ben ik een steward opleiding gaan doen.

Na 2 jaar ben ik met deze opleiding gestopt, omdat ik besloot te gaan reizen. Samen met een vriend ging ik naar Australië. Hier ben ik voor een half jaar gebleven.

Er moest natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. Ik heb altijd in de horeca gewerkt. Afwassen, bediening, achter de bar en uiteindelijk in de keuken. Toen ik terugkwam uit Australië ben ik gaan werken in de keuken bij WALEM Café. Hier heb ik namelijk ook gewerkt voordat ik ging reizen. Ik stond toen achter de bar en werkte in de bediening.

Het werk in de keuken was voor mij iets heel nieuws. Dit vond ik super leuk en het maakte mij ook nieuwsgierig. Ik heb veel geleerd bij het WALEM café, maar helaas werd dit verkocht. Op dat moment ben ik meegegaan met de chef naar het Wilde Westen in Amsterdam-west.

Het werd mij toen aangeraden om een opleiding te gaan volgen tot kok voor onder anderen mijn papiertje. Via een krantenbericht kwam ik het bedrijf JUSTHORECA tegen. Op deze manier ben ik weer in contact gekomen met het Horeca Vakcollege. Dit kwam voor mij op een top moment!

1 dag in de week naar school en binnen 22 lesdagen je papiertje op zak hebben klonk voor mij als muziek in m’n oren. Ik heb mij toen ook gelijk ingeschreven.

Doordat ik al veel had geleerd bij het WALEM café, was het voor mij prima te doen om mee te komen met de rest. SVH heeft toen ik begon met de opleiding een baan voor mij gevonden. (Ik draaide de lunch bij Het Wilde Westen, maar die besloten om met de lunch te stoppen. Het ging toen voornamelijk om pizza’s.)

Het bedrijf wat SVH voor mij had gevonden heette Romy’s kitchen in Volendam. Dit is een ontbijt en lunchroom die net een jaar geleden zijn geopend. Hier werk ik als chef-kok. Toen ik bij Romy’s aan het werk was heb ik mijn diploma SVH kok gehaald. Micha (leraar van het Horeca Vakcollege) vroeg aan mij of ik door zou willen gaan met de opleiding zelfstandig werkend kok. Dit heb ik met beide handen aangepakt en volg nu met plezier deze opleiding.

Op 28 april 2021 staat mijn examen gepland. Ik ga er vanuit dat ik ook dit diploma zal behalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *