Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Leerling in beeld Anniek Vermeulen

Leerling in beeld Anniek Vermeulen

Hi ik ben Anniek. In 2017 is mijn horeca carrière van start gegaan. Better late than never zeg ik maar. Daarvoor heb ik echter niet stilgezeten. Ik ben begonnen met een opleiding lerares Engels, waarna de opleiding grafische vormgeving volgde. Van beide werd ik echter niet gelukkig dus ik ging op zoek naar iets anders. Maar wat? Via een wedstrijd waar ik aan heb deelgenomen ben ik in de modellenwereld beland waar ik 7 jaar lang van heb genoten. In die tijd heb ik veel gereisd, toffe mensen ontmoet en geweldige dingen meegemaakt’.

‘Na een speelkwartier van 7 jaar was het dan toch echt tijd voor wat meer vastigheid. Ik ben altijd heel jaloers geweest op mensen die al vroeg precies weten wat ze willen, maar ik weet het nu ook! Mede dankzij een Chef bij ons in Roosendaal die het aandurfde om mij aan te nemen in zijn Bib Gourmand restaurant, waar ik kwam via de kookclub van mijn moeder (dankjewel ma). Het was wel even schrikken, zo’n diner draaien. Dit is meer dan koken kwam ik al snel achter. Ondanks dat ik af en toe huilend naar huis ging ben ik totaal verliefd geworden op het vak’.

‘Na 6 keiharde maanden was het tijd om verder te gaan. Op naar Hilversum voor de liefde en dus ook een nieuw restaurant. Bij Rust Wat te Blaricum had ik een mooie tijd en heb ik ontzettend veel geleerd en kansen gekregen. Maar ik wilde meer. Ga ik freelance? Zonder enige opleiding te hebben genoten? Via een freelance kok ben ik toen bij JUSTHORECA terecht gekomen’.

‘Zo is het balletje gaan rollen zoals ze zeggen. Ik werd freelancer, mede met JUSTHORECA. Zij vertelden mij dat ze bezig waren met een versnelde opleiding tot kok. Dat zag ik natuurlijk meteen zitten! Ik zat dan ook in de eerste klas van het nu geheten Horeca Vakcollege. Ik heb toen meteen doorgepakt met een leermeester opleiding. Want blijkbaar was die leraren opleiding toch niet zo’n slecht plan geweest, het was alleen de keuze van het vak!’

‘Maar dan word mijn freelance periode van 1,5 jaar bruut onderbroken door de corona. Helaas, want wat is het gaaf! Zoveel verschillende keukens en zoveel dingen die je kunt leren. Dat is misschien ook wel het allerleukste van alles, je bent nooit uitgeleerd. Gelukkig was ik er op tijd bij om terug te gaan naar mijn oude vertrouwde stekje, Rust Wat te Blaricum. Daar hebben we zojuist de Bib Gourmand mogen ontvangen, grappig hoe dingen lopen soms. Dit combineer ik nu met de opleiding tot zelfstandig werkend kok. Die is nog leuker dan de vorige studie en heb daar nu natuurlijk alle tijd voor. Het blackbox koken is creatief uitdagend en heel leerzaam.

Mede door onze geweldige mentor Mischa Graafmans, maar ook door de vele gast Chefs die voorbij komen tijdens de masterclasses’.

‘Horeca Vakcollege is voorlopig dus nog niet van mij af! Zeker omdat ik in de toekomst wellicht ga lesgeven voor de KAS (keuken assistent) klas. Daar kijk ik enorm naar uit.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *