Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » 5 Tips voor het werken met een zoutkorst

5 Tips voor het werken met een zoutkorst

Je ziet hem steeds vaker voorbij komen: de zoutkorst! Deze Mediterraanse kooktechniek kun je gebruiken voor het bereiden van vlees en vis, maar ook groenten (van bieten tot uien en knolselderij). Wij geven je vandaag graag 5 tips om goede resultaten te krijgen als je werkt met een zoutkorst:

Voeg kruiden toe
Je kunt gemakkelijk kruiden toevoegen aan je zoutkorst. Deze geven extra smaak aan je gerecht. 

Voeg water toe 
Ook kun je wat water toevoegen, zodat je makkelijker je korst kunt vormen.

Zorg ervoor dat je gerecht volledig bedekt is
Het hele idee van een zoutkorst is dat er geen lucht bij kan komen. Zorg er dus voor dat je je vlees, vis of groente (of iets anders) volledig bedekt met de korst. Zo haal je het optimale uit je zoutkorst.

Wees ook niet bang om lekker veel zout te gebruiken. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je gerecht te zout wordt, want het is slechts een korst.

Laat je niet misleiden door de kleur van de zoutkorst
De korst heeft de neiging om snel bruin te worden in de oven. Laat je hierdoor niet van de wijs brengen, want dit betekent niet gelijk dat het gerecht aan de binnenkant al klaar is.

Voor vlees met een bruine kleur: eerst braden!
Maak je vlees in een zoutkorst? Dan wordt het over het algemeen niet heel mooi bruin (wel heel lekker hoor). Mocht je toch wel graag willen dat je vlees een gezond bruin kleurtje heeft, dan kun je het eerst even kort aanbraden in een pan.

Heb jij nog aanvullende tips? Laat je horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *