Ga naar de inhoud

MASTERCLASS - MARCEL DE LEEUW

Wat kun je doen met langoustines? Hoe bereid je deze en wat zijn de technieken die je kunt gebruiken?

In deze Masterclass deelt Marcel zijn kennis en geeft hij gouden tips die je direct kunt toepassen in de praktijk!

Marcel staat al jaren de keuken. Hij heeft gewerkt op verschillende niveaus en verschillende aspecten in de horeca, van kleine restaurant met Michelin sterren tot het aansturen van grote teams.

Hij was voormalig sous chef van het michelinsterrren restaurant Prinses Juliana. Op zijn 27ste is hij chef geworden van het toen bekende restaurant de Kersentuin in Amsterdam.

Op zijn 32ste heeft hij de 126ste titel SVH meesterkok gekregen. Toen werken hij als chef de cuisine bij het restaurant de Kersentuin. Zijn laatste actieve rol in de horeca was als Executive Chef bij het DoubleTree by Hilton met ruim 40 chefs in 7 verschillende F&B outlets.

Daarna is hij 5 jaar voorzitter geweest van De Sterklas en inmiddels is hij 4 jaar bestuurslid van Bocuse D’or Nederland. Dit is een gastronomische wedstrijd op het allerhoogste niveau ter wereld. Toen kwam er voor Marcel een nieuwe uitdaging op zijn pad; CHEF2CHEF Manager bij Nestle Professional.

De missie van Nestlé Professional is om chefs in de keuken te helpen met oplossingen die aansluiten bij hun behoeften. Om de beste kwaliteit te waarborgen is het belangrijk dat dit oplossingen zijn met de hoogste culinaire standaard. “Ik wil kijken naar de toepasbaarheid van de producten en meer inzicht geven in wat voor mogelijkheden de producten bieden. Hiervoor zal ik in gesprek gaan met chefs om te kijken waar in de keuken behoefte aan is.”, aldus Marcel.

Marcel heeft ook veel mee gedaan aan kookwedstrijden. Van de 30 wedstrijden heeft hij er 25 gewonnen.

Wil je meer weten over ons aanbod aan inspirerende opleidingen & cursussen, check dan ons studieaanbod!